Betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw arts

 

Door het mooie weer al hooikoorts

 

Bij veel niezen en hoesten denken mensen nu snel aan corona. 

 

Het is mooi weer deze week. Daardoor kunnen er al pollen van de hazelaar en els in de lucht komen. Veel mensen zijn daar gevoelig voor en krijgen hooikoortsklachten.

Dit kan voor onrust zorgen. Bij veel niezen en hoesten denken mensen nu snel aan corona. 

De meeste mensen herkennen zelf hun hooikoortsklachten wel. Vooral mensen in de omgeving kunnen ongerust zijn als ze niet weten dat iemand hooikoorts heeft. 

Als u hooikoorts heeft, kunt u het beste op tijd beginnen met de medicijnen tegen hooikoorts, zoals een neusspray of medicijnen tegen allergie (antihistaminica) of een neusspray met een ontstekingsremmer. 

 

Meer informatie over medicijnen tegen hooikoorts vindt u op:

https://www.thuisarts.nl/hooikoorts/ik-heb-hooikoorts#medicijnen-bij-hooikoorts

 

Even geen alcohol: ik pas!

 

Als alcohol drinken voor u een gewoonte is geworden, las dan eens een pauze in. Door 40 dagen geen alcohol te drinken, voelt u zich fitter en slaapt u beter.

De actie IkPas helpt u om even te stoppen met alcohol drinken: u krijgt steun en tips via sociale media. U kunt starten op woensdag 17 februari 2021; de campagne loopt tot en met 28 maart.

Eerdere deelnemers aan IkPas waren zich bewuster te zijn van hun alcoholgebruik, en merkten lichamelijke voordelen: 62% voelde zich fitter, 55% sliep beter en 32% verloor gewicht. 

 

Meer informatie over alcoholgebruik vindt u op:

https://ikpas.nl

 

Kiezen van een voorbehoedmiddel

 

Als je zwangerschap wilt voorkomen op een manier die bij jou past. 

 

Er zijn nu keuzetabellen die je kunnen helpen bij het kiezen van een voorbehoedmiddel.

Voorbehoedmiddelen zorgen ervoor dat je niet zwanger wordt. Er zijn veel verschillende voorbehoedmiddelen. Het kan daarom best lastig zijn om het voorbehoedmiddel te vinden dat het beste bij jou past. 

De keuzetabellen helpen je om de verschillende voorbehoedmiddelen te vergelijken op de punten die voor jou belangrijk zijn.

 

De keuzetabellen en meer informatie vindt u op:

https://www.thuisarts.nl/nieuws/kiezen-van-voorbehoedmiddel

 

Kanker en werk

 

U kunt onzeker zijn over (blijven) werken.

Als u kanker heeft, is er veel onzeker, ook of u kunt blijven werken. Praat erover met uw huisarts en de bedrijfsarts.

U kunt zich moe of somber voelen, waardoor werken moeilijker gaat. Werken kan ook prettig zijn, omdat het afleiding en een nuttig gevoel geeft.

Wilt u blijven werken? Samen met de bedrijfsarts kijkt u of u kunt blijven werken, en hoe. Moet u toch (tijdelijk) stoppen met uw werk door kanker? Ook dan begeleidt de bedrijfsarts u. Samen bekijkt u of u weer aan het werk kunten wanneer. 

 

Meer informatie vindt u op:

https://www.thuisarts.nl/nieuws/kanker-en-werk

 

 

 < Terug