Praktijk informatie

Een consult of visite door de huisarts of assistente wordt altijd vergoed door uw zorgverzekeraar. Aanvullende onderzoeken zoals onderzoek van bloed en/of urine in een laboratorium én andere specialistische zorg kunnen in rekening worden gebracht door uw zorgverzekeraar.

Wij adviseren u daarom altijd vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar in verband met het wel of niet vergoeden van deze aanvullende onderzoeken of specialistische zorg.

 

Enkele voorzieningen:

  • Wist u dat u in onze praktijk ook terecht kunt voor een hartfilmpje (ECG). Wij beschikken ook over zogenaamde eventrecorders, kleine handzame ECG apparaatjes, die u 48 uur kunt dragen om hartritmestoornissen op te sporen.
  • Wij hebben dagelijks vloeibaar stikstof in onze praktijk voor het aanstippen van wratten. Aanstippen kan via een afspraak met de assistente.
  • In onze praktijk werken wij met teledermatologie. Huidafwijkingen waarover de huisarts een aanvullend advies wenst, worden met een digitale camera vastgelegd en via (beveiligd) internet voorgelegd aan de dermatoloog in het ziekenhuis. Dit gaat veel sneller en gemakkelijker dan een verwijzing. Deze teledermatologie gaan wij uitbreiden. Heeft u bijv. een (moeder)vlek die u in de gaten wilt houden dan kunnen wij deze vastleggen op een foto. Die foto wordt aan uw dossier gekoppeld en kan altijd later terug worden bekeken om te zien of een huidafwijking eventueel is veranderd. Wilt u een (moeder)vlek op foto laten vastleggen dan kunt u via de assistente een afspraak maken.
  • Ook heeft er een diëtiste 2 x per maand op woensdag spreekuur in onze praktijk. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met telefoonnummer 0900-6990699
  • Bij huisarts Petra Pasman kunt u ook terecht voor specifieke opvoedkundige problemen. Zij heeft hiervoor een speciale aanvullende opleiding gevolgd en heeft daardoor ,als eerste huisarts in Nederland, een triple P status.
  • In onze praktijk is internist Wim Venekamp, 1x per 2 weken op de maandagmiddag, werkzaam. De huisarts kan daarvan gebruik maken als verwijzing naar de internist gewenst is. Voor u zijn daar geen kosten aan verbonden.
  • U kunt ook een oogfoto (fundus) in de praktijk laten maken. Optometrist Edwin Barten komt hiervoor 2x per jaar in onze praktijk.  Een afspraak kunt u plannen met Dian Kicken (praktijkondersteuner).
  • Onze praktijk verricht uitsluitend voor hun eigen patiënten de 75+ rijbewijskeuringen (rijbewijs B).